Zondagmiddag bracht Floriant een bezoek aan Voorwaarts. Bij winst konden de Blue Sharks op een gelijk puntenaantal als Voorwaarts op de vijfde plaats van het klassement terechtkomen. Bij een nederlaag zou Floriant tegen een kloofje aankijken met de bovenkant van het klassement. Met andere woorden, een cruciale wedstrijd.

DSC_0321

Net als vorige week keek Floriant tegen een 2-0 achterstand aan voor de wedstrijd goed en wel was begonnen. De Blue Sharks weten hier intussen mee om te gaan en maakten na 4 minuten terug gelijk (2-2). De Voorwaartsheren schoten in de openingsminuten met scherp en zorgden ervoor dat er na 8 minuten al 6-2 op het scorebord stond.

De thuisploeg liep snel verder uit naar 8-3 (dik 10 minuten ver), waarna Floriantcoach Kevin De Waele besloot om Anke Meganck en Hanne Van den Abeele van vak te wisselen. De Blue Sharks stuurden verdedigend bij en de scoremachine van de thuisploeg stopte met draaien. Gestaag knaagde Floriant de achterstand weg en kort voor de rust werd de aansluiting opnieuw gemaakt (10-9 ruststand).

DSC_0373

Na de pauze bracht Tom Van Houdt de Blue Sharks weer op gelijke hoogte. Het leek terug een wedstrijd te worden, maar Floriant ging op zijn elan door en bouwde nu zelf een kloof uit. De thuisploeg was nergens meer en van 12-13 ging het in één ruk naar 12-20 met nog vijf minuten te gaan (tussen minuut 10 en 65 werd dus een 4-17 neergezet). De Blue Sharks korfbalden heel volwassen, speelden steeds naar de goede posities en werkten bovendien de kansen sterk af. In de laatste minuten konden de thuisploeg tussen enkele applausvervangingen door de eindstand nog op 15-21 zetten.

Na deze prachtige eerste overwinning van het seizoen, waarin vooral het verdedigende plaatje helemaal klopte, is Floriant nog steeds goed bezig om minstens bij de eerste zes van het klassement te eindigen. Volgend weekend ontvangen de Blue Sharks Boeckenberg.

DSC_0391DSC_0355

Voorwaarts: Heleen Denis, Lauren Denis (1), Annelies Senecaut, Jasmien Van Steyvoort, Christoph Hellemans (3), Brice Mardesson (3), Brent Struyf (1), Jens Vogels (3). Invallers: Jef Van Pelt (2+1p), Kane Gerlo, Yannick Struyf (1)

Floriant: Jolien Delrue (1), Anke Meganck (1), Hanne Van den Abeele (2), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (3), Niels Delbeke (3), Lennert Impens (3), Tom Van Houdt (5+1p). Invallers: Floor Seys, Arne Van Damme, Ruben Vergaert.